Bram Weijters Solo, Duo, Trio & quartet

¡ Crashed Pendulum ¡

OPGELET, dit concert vindt plaats in Bar Oost.
adres: Buurtspoorweglei 3, 2140 Borgerhout.
Zoals een feniks uit zijn eigen as herrijst, zo ontspruit dit concert uit de assen van voorbije corona-geannuleerde projecten.

Bram Weijters’ concerttournee om zijn intimistische album Pendulum voor te stellen, sneuvelde al tijdens de eerste lockdown (vandaar ook de titel…) en ook een hele reeks concerten met zijn trio vielen in het water.
In de plaats daarvan werkte Bram een solo-piano-repertoire uit, schreef hij een aantal nieuwe bewerkingen voor uitgebreidere bezetting van zijn Pendulum-repertoire én een aantal volledig nieuwe corona-geïnspireerde composities.

Aangevuld met enkele stukken van zijn eerder verschenen albums, vormt dit het programma voor een avond vol verschillende sferen en bezettingen, strakke composities, bevlogen improvisaties en vooral verfrissend samenspel.
Weg met die corona, leve de feniks !

Wie vertrouwd is met de Belgische hedendaagse jazz kent pianist Bram Weijters waarschijnlijk van onder meer zijn fusion band Bram Weijters’ Crazy Men of zijn samenwerkingen met de Amerikaanse trompettist Chad McCullough. Daarnaast is hij actief in bands zoals Mazzle, Jelle Van Giel Group of het Piet Verbist Quartet. Ook popartiesten zoals Mauro Pawlowski of Raymond van het Groenewoud doen wel eens beroep op zijn muzikale kwaliteiten. Er is één constante: de zoektocht naar eerlijke en creatieve muziek.
Bram Weijters was al menig keer te horen binnen de jazz programmatie van Rataplan oa met Chad McCullough, Zygomatik, Piet Verbist Quartet, Jaclyn Guillou en Bram Weijters Crazy Men, …

Op trompet horen we Carlo Nardozza, die ook geregeld meespeelt met toporkesten zoals Brussels Jazz Orchestra of WDR bigband en die onder eigen naam enkele albums uitbracht en in elk bezetting waar hij speelt steeds schittert als uitbundige, kundige en bevlogen solist. 

Op bas genieten we van de ervaren bassist Piet Verbist, die reeds ruimschoots zijn muzikale strepen verdiende, vroeger oa bij Jef Neve Trio en het Ben Sluis Quartet en recenter ook met bands zoals Zygomatik, Piet Verbist Quartet, Mamutrio … Bands waar hij ook al eerder mee in Rataplan te gast was.

Drummer Lionel Beuvens vervolledigt de bezetting. Hij is behalve veelgevraagd sideman (oa bij Sander Dewinne, Frank Vaganée, Peter Hertmans, …) ook zelf een succesvol bandleader van zijn eigen internationale kwartet.

Photo by Jean Schoubs (Bram), Wilhelm Gunkel (angel) & Thomas Dumortier (glass)

Met steun van de Vlaamse Overheid.
JAZZ PODIUM NIEUW WERK

Credits

Bram Weijters (Piano & composities)

Carlo Nardozza (Trompet)

Piet Verbist (Bas)

Lionel Beuvens (Drums)

Speeldata

Recensies

"This is sonic moonlight.”

Dave Sumner
Best of bandcamp

“It is a soothing, alluringly edifying and gorgeous listening experience”.