RATAPLAN MAAKT THEATERVOORSTELLING EEN JIHAD VAN LIEFDE MET AMARA RETA & RASHIF EL KAOUI
Rataplan maakt in coproductie met De Roma en Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna een voorstelling van het boek 'Een Jihad  van Liefde' van Mohamed El Bachiri (opgetekend door David Van Reybrouck). Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe bewerken de tekst tot een theaterstuk. 

 

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkte toen als chauffeur in de Brusselse metro. Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.

 

Zijn getuigenissen raakten heel veel mensen. De lezers van Een Jihad van Liefde raakten nog meer ontroerd. 

 

De theaterbewerking zal dat niet minder doen. We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Maar met wie praat hij hier de hele voorstelling over?

 

Rashif El Kaoui, Amara Reta (spel); Hans Van Cauwenberghe (regie), Productie RATAPLAN

 

Een Jihad van Liefde is een productie van Rataplan in coproductie met Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna en De Roma, met de steun van district Borgerhout en de Vlaamse Gemeenschap.

 

Een Jihad van Liefde ging in april 2019 in première in Antwerpen, en speelde in Gent, op Theater aan Zee en MoMeNT (Tongeren). En werd lovend onthaald.

Aanvankelijk zou de voorstelling hernomen worden vanaf eind januari tot half april 2020, doorheen heel Vlaanderen. Helaas stak het corona-virus roet in het eten en zijn alle voorstellingen tem eind augustus geannuleerd. Er wordt gezocht naar nieuwe speelmomenten in seizoen 2020-2021.

In de kijker:

Rashif Elkaoui in 'Zwijgen is geen optie'.
 

 
ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Nieuw! Combitickets: klik hier voor alle info
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60