VERPLAATST NAAR 7/06/2020 RAPPERS VERSUS DICHTERS #2 / HIND ELJADID VS Y.B. HUSTLERelated Articles
   ZO 7/06     20:00 U     VVK €10/€5   Tickets 

Rappers versus Dichters brengt rap en woordkunst op het scherpst van de snede.

 

LINE-UP / RAPPERS VS DICHTERS

/ Hind Eljadid VS Y.B. Hustle

/ Pita

/ Open Mic, inschrijven via cultcomedy@outlook.com

 

Hind Eljadid vs Y.B. Hustle, een professioneel duo gewapend met een microfoon, herwerken elkaars werk, dichten en rappen on the spot. Een lyrische face-off vol vlijmscherpe teksten, rauwe beats en komische verrassingen. Hosted by Samira Saleh en Dj D-Vinyl.

 

Hind Eljadid is een 26-jarige woordkunstenaar uit Antwerpen. Ze geeft workshops slam poetry/woordkunst/performance,treedt op met haar teksten, host verschillende evenementen vol enthousiasme en bouwt haar eigen platform ZonderWolk uit.

 

 

In 2017 tourde ze met de Poëziebus door België en Nederland. Ze won ook  de Van Dale SPOKEN award voor haar performatieve dichtkunst.

 

 

Hinds werk staat in kader van maatschappijkritiek en bewustwording. Als kunstenaar vindt ze het belangrijk om met een sterke boodschap naar buiten te komen en mensen aan te zetten tot nadenken. Op het podium verkondigt ze haar ongezouten mening. Ze maakt het haar missie sociale problematieken in beeld te brengen en stemmen uit maatschappelijk precaire posities te laten horen. Haar platformen ZonderWolk en Slam Aleikum zijn zo’n sociaal-artistiek initiatieven waar ze niet alleen haar eigen visie uitbrengt, maar ook een netwerk en veilige haven biedt aan beginnende woordkunstenaars om hun talenten en kunst te ontwikkelen. In 2018 won ze hierdoor de BILL Award Utlima, in 2019 won ze de emancipatierprijs voor Cultuur.

 

Y.B Hustle, echte naam Desmond Badu, is een succesvolle Antwerpse rapper met Ghanese roots. In het verleden verwierf hij bekendheid in de Antwerpse hip hop wereld als drijvende kracht achter Young Age Music Entertainment (Y.A.M.E), een collectief dat tracht kansen te bieden aan jonge artiesten. In 2013 bracht Desmond zijn eerste mixtape uit: The Right Choice. Deze mixtape was een belangrijk kantelmoment voor Desmond’s artistieke ontwikkeling. Dankzij ‘The Right Choice’ heeft Desmond veel ervaring kunnen opdoen op vlak van podia, muziekstudio, representatie en gewoonweg muziek schrijven. Daarnaast werkte hij ook aan verschillende tracks voor anderen, werkte ook samen met andere artiesten en gaf hij workshops aan jongeren waarbij hij hun artistieke ontwikkelingen mee kon boosten. Zo bouwde hij ook verder aan een eigen plek in de lokale hip hop scene. Eind 2017 heeft Desmond besloten om op zoek te gaan zijn eigen ik-artiest en is beginnen werken aan een EP om deze als instrument te gebruiken om het aan de wereld te laten horen. Nu dan, 2 jaar later, is ‘Guess imma Rapper Now’ geboren. In deze EP hoor je dat Desmond geïnspireerd en beïnvloed werd door 90’s West-Coast muziek maar met een vleugje hedendaagse pop sound en zie je zijn verhaal en ervaringen verzameld worden in één plaat.

 

PITA

 

Saïd Aghassaiy, beter bekend onder zijn artiestennaam Pita, betrad de muziekwereld voor het eerst in de jaren 90, toen hij met de met de hiphop-formatie ABN aan de wieg van de Vlaamse hiphop stond. Dat de liefde voor muziek nog steeds aanwezig is, wordt bewezen door de vele nieuwe nummers die hier gecreëerd worden in samenwerking met het team dat zich rond Saïd heeft verzameld. Het mag duidelijk zijn dat er nog heel wat van de planken zal rollen, of beter gezegd, uit de studio en montagekamer. Pita stelt op Rappers Versus Dichters zijn nieuw album 'Ruw' voor en brengt het beste van zijn palmares on stage!

 

 

 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


 

Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page