RATATA 1 / GROND EEN AVOND VAN RATAPLANMAKERSRelated Articles
   ZO 22/12     20.00 U     VVK €5/€4   Tickets 

Het programma van Rataplan wordt niet alleen door ons gemaakt. Wij werken hiervoor samen met de RataPlanmakers, een aantal artiesten die samen met ons programmeren en nieuwe dingen binnenbrengen voor en achter de schermen. De RataplanMakers broeden op ideeën en thema’s die hen verbinden.

 

Vier RATATA avonden kiezen de RataplanMakers een thema dat ze de dag zelf samen artistiek uitwerken en tonen aan jou. We experimenteren met verschillende verhalen, kruisbestuivingen tussen stijlen en disciplines van jazz, theater, comedy, dans tot slam poetry en gaan in dialoog met publiek.  Zo wordt ons cultuurhuis een plek die de verhalen van de stad in- en uitademt.

 

Deze eerste RATATA gaat het over GROND, onze aarde, onze voeding, onze basis, ons bestaan.

 

Jamal Belkadi en Hind Eljadid werken deze avond artistiek uit en Ramos Joao Ramos, Anneleen Boehme en Nyira Hens zetten mee de artistieke toon.

 

TE GAST deze editie: jong zangtalent Ikraan, comedian Yahia Yousfi, dichteres Sevora Sam & Jan Anane

Ikraan

Yahia comedy: borgerhoutenaar

Sevora sam

Jay Anane

 

Laat je verrassen, kom kijken, wees welkom!

 

DE RATAPLANMAKERS VAN HET KOMENDE SEIZOEN

 

NYIRA HENS is theatermaker en komt op voor gendergelijkheid en dekolonisatie. Ze gaat met deze thema’s aan de slag tijdens de kinderkunstenmaand. “Als Rataplanmaker wil ik op zoek gaan naar andere expressievormen en een ander narratief in de kinderkunsten. Ik luister naar de verschillende stemmen en timbres in onze samenleving.”

 

Nyira cureert in november en maart samen met ons het kunsteducatieve programma van Kinderkunstenmaand  BO’KES.

 

HIND ELJADID is een woordkunstenaar en performer pur sang. Ze sleepte als enige Belg én vrouw de Van Dale SPOKEN Award in de wacht. Als stichter van het platform Zonder Wolk organiseert ze op en rond de Borgerhoutse pleintjes masterclasses slam poetry voor iedereen met goesting. Haar missie als Rataplanmaker: ”Van Rataplan een inclusief huis maken waarbij iedereen uit de buurt en van verder weg betrokken wordt zonder te kijken naar leeftijd, afkomst, gender, beperkingen. Want er is maar één strijd en dat is de strijd voor gelijkheid.” 

 

Hind draagt een gedicht voor tijdens ons openingsweekend in september. Ze nodigt in december samen met Zonder Wolk een collectief slam poets uit bij Rataplan. En in januari start ze met masterclasses slam ‘Woordenvloed’.

 

DAVID JOÃO RAMOS is danser, choreograaf en DJ.

 

Als lid van Collectief Osei Bantu mixt hij Angolese Kuduro-stijl met jazz, hiphop en house. Hierdoor ontstaat er een heel eigenzinnige dans- en muziekstijl, die hij uitspeelt in zijn shows, workshops en producties.

 

Ramos draait plaatjes op ons openingsweekend en geeft op 25 april 2020 vorm aan de Dag van de Dans in Rataplan. 

 

ANNELEEN BOEHME is als jazztalent een voorbeeld van de vrouwelijke aanwezigheid in de nog steeds zeer mannelijke jazzwereld. In 2019 staat ze een aantal keer op ons podium en nodigt ze telkens een gastartiest uit. Haar missie: “Ik heb heel veel zin om Rataplan als 'huis van de jazz' een nieuwe dimensie te geven. Dit is alvast mijn nieuwe thuis.” Ze gaat hierbij de kruisbestuiving tussen generaties en genres niet uit de weg.

 

Anneleen programmeert dit seizoen een aantal beloftevolle jazz-talenten tijdens de Boehme Connections.

 

JAMAL BELKADI sprong van performer naar programmator in zijn Antwerpse thuishaven. Momenteel beweegt hij in Vlaanderen als comedy promotor en interstedelijke diversity manager. Als RataPlanmaker programmeert hij comedy met Beezy Comedy en geeft hij Rappers versus Dichters een Borgerhoutse invulling.

 

“Cultuurcurator zijn in Borgerhout betekent voor mij een thuismatch spelen.”

 

Jamal organiseert een comedy night tijdens ons openingsweekend in september en eind januari..

 

In december cureert hij een Borgerhoutse battle van Rappers vs Dichters.
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


 

Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page