DE ODYSSEE VAN MOHAMED (BOEKVOORSTELLING) MOHAMED EL BACHIRIRelated Articles
   VR 15/11     20:00 U     VRIJE BIJDRAGE, GRAAG RESERVEREN VIA   Tickets 

Drie jaar na de aanslagen in Brussel waarbij hij zijn vrouw Loubna verloor, klinkt de stem van Mohamed El Bachiri scherper dan ooit. Met grote precisie vertelt hij over zijn jeugd in Molenbeek, zijn leven als vader van drie kinderen na de dood van zijn vrouw en zijn visie op verbroedering als basis voor de toekomst. Daarbij is hij even kritisch voor witte onverdraagzaamheid als voor islamitische kwezelarij. Eigenhandig schetst hij de contouren van een moderne, open samenleving waarin verschil mag bestaan en menselijkheid prevaleert. Vanuit zijn eigen, bodemloze verdriet geeft hij een indrukwekkende getuigenis vol wijsheid en liefde. Zijn taal is eenvoudig, zijn boodschap is groots.

 

Mohamed El Bachiri is een Marokkaanse Belg, moslim en Molenbekenaar. Hij is ook de man van Loubna Lafquiri, zijn grote liefde en moeder van zijn kinderen, die op 22 maart 2016 bij de aanslagen in Brussel om het leven is gekomen. In 2017 publiceerde hij, samen met David Van Reybrouck, Een jihad van liefde, Rataplan maakte er dit jaar een theatervoorstelling van. 

 

Mohamed El Bachiri wordt geïnterviewd door auteur en columniste Yousra Benfquih. Interview in het Frans met Nederlandse vertaling.

Voorafgaand aan het interview met Mohamed El Bachiri, leest Rashif El Kaoui fragmenten uit het boek en geeft zijn kijk op de tekst van Mohamed El Bachiri. Rashif El Kaoui speelt de rol van Mohamed in de voorstelling Een Jihad Van Liefde. 

 

Ter inleiding tonen we ook de documentaire Aatos en de Wereld, de verkorte versie van Goden van Molenbeek van de Finse regisseuse Reetta Huhtanen. Een film over vriendschap, geloof en identiteit. En bovenal, een film over wat ons bindt.

"Een aangrijpende documentaire over de vriendschap tussen twee zesjarigen uit Molenbeek en de weerslag van de terreuraanslag op Brussel." - BRUZZ
"De Finse regisseuse Reetta Huhtanen woonde zelf in Brussel ten tijde van de aanslagen, maar gebruikt de gebeurtenissen hoogstens als achtergrond. Als er iets is wat deze film mooi blootlegt, is dat de kinderen van Molenbeek er alvast geen snars van begrijpen. Maar voor hen is de wereld dan ook nieuw." - De Morgen

 

ism uitgeverij De Bezige Bij

 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


 

Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page