LE RAVAGE D’ ALI BABA JAZZLABRelated Articles
   DO 19/12     20.00 U     VVK € 12/10   Tickets 

Engagement, het is geen vies woord meer. Ook binnen de geïmproviseerde muziek komt het regelmatig terug op de voorgrond. Een nieuw kwartet uit de zogenaamde New Wave of Belgian Jazz kaart de wantoestanden in de vluchtelingenkampen van Noord-Frankrijk en Brussel aan.

 

Le Ravage d’Ali Baba is een project van De Koffie Van Morgen, een creatief platform rond de Brusselse drummer en vormgever Simon Plancke. Centraal staat nu zijn kwartet met Hendrik Lasure, Thijs Troch en Elias Devoldere, namen die we kennen van ronkende namen als SCHNTZL, het An Pierlé Quartet, Nordmann etc.  Met hun concerten willen ze de verhalen van de mensen in de kampen dichter bij het publiek brengen, vanuit de noodzaak die ze voelen en die door Nina Simone treffend werd geformuleerd: "You can't help it. An artist's duty, as far as I'm concerned, is to reflect the times."  

 

De muzikanten trokken samen naar de vluchtelingenkampen van Duinkerke, Calais, Zeebrugge en Brussel, en verzamelden er een reeks field recordings. Die samples bevatten verhalen van mensen op de vlucht en zullen de basis vormen waarrond gemusiceerd zal worden.

 

Voor Le Ravage d'Ali Baba verbinden de muzikanten zich aan humanitaire en artistieke initiatieven rond de vluchtelingenkampen: vzw Humain en Light of the Children. Samen met foto’s die de vluchtelingenkinderen maakten zullen teksten van o.m. Rachida Lamrabet en nieuw beeldmateriaal van Lisa Tahon, dat gemaakt werd in de kampen, een rol spelen in het project.

 

Le Ravage d’Ali Baba is een productie van De Koffie Van Morgen, in coproductie met JazzLab en KAAP en in nauwe samenwerking met Light of the Children, vzw Humain, Lisa Tahon en vele anderen.

 

Elias Devoldere (drums); Simon Plancke (drums); Thijs Troch (toetsen); Hendrik Lasure (toetsen)

 

De Standaard op maandag 25 november 2019 over Le Ravage d'Ali Baba 

 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


 

Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page