EEN JIHAD VAN LIEFDE  RASHIF EL KAOUI & AMARA RETARelated Articles
   IN AUGUSTUS OP THEATER AAN ZEE OOSTENDE      U        Tickets 
   OP MOMENT TONGEREN     ZO11/8 20:00  U        Tickets 
OP TOURNEE DOOR VLAANDEREN VAN FEBRUARI TEM APRIL 2020
   IN ALSEMBERG, ANTWERPEN, WILRIJK, NINOVE, SCHOTEN, ESSEN, TURNHOUT, TIELT, ZEEBRUGGE, PELT, ZAVENTEM, DAMME, OUD-TURNHOUT, VILVOORDE, LOMMEL, SINT-NIKLAAS, AALST, OUDENAARDE, RONSE, HEUSDEN-ZOLDER, MACHELEN, LINT, BOECHOUT, HEIST-OP-DEN-BERG, WEZENBEEK-OPPEM, ZEMST, BIERBEEK, TERVUREN & BORGERHOUT      U       

Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe maakten in samenspraak met Mohamed El Bachiri een theaterstuk van zijn tekst Een Jihad van Liefde (opgetekend door David Van Reybrouck).

 

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Zaventem en Maalbeek van 22 maart 2016. Zij kwam om in de aanslag in de Brusselse metro. Mohamed El Bachiri zelf werkt als chauffeur in de Brusselse metro. Hij praat in het boek over zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn vrouw en zijn leven na de aanslagen. Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en medemenselijkheid.

 

Zijn getuigenissen in De Afspraak en in De Wereld Draait Door raakten heel veel mensen en hadden op YouTube bijna 200.000 views. De lezers van Een Jihad van Liefde raakten nog meer ontroerd. Actrice Tiny Bertels bracht geëmotioneerd een fragment in Winteruur.

 

De theaterbewerking zal dat niet minder doen. We zien Mohamed twijfelen, wroeten, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Ondertussen gaat hij ook in dialoog over zijn identiteit. Hoopvol spreekt hij zijn ontwapenende en ontroerende boodschap van liefde en verzoening uit. Maar met wie praat hij hier de hele voorstelling over?

 

Een Jihad van Liefde is een uitgave van De Bezige Bij, verkocht ondertussen al meer dan 100.000 exemplaren en werd vertaald en uitgegeven in het Duits, Engels en Frans.

 

Rashif El Kaoui, Amara Reta (TEKSTBEWERKING & spel); Hans Van Cauwenberghe (TEKSTBEWERKING & regie); Saskia louwaard & Marrigje SPOELSTRA (decor); MAARTJE VAN BOURGOGNIE (kostuumS); foto: Annejet Brandsma/Lucy Piotrowska 

 

 

Bekijk de reportage op VRTNWS

 

 

Een Jihad van Liefde is een productie van Rataplan in coproductie met Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna en De Roma, met de steun van district Borgerhout en de Vlaamse Gemeenschap.

 

In augustus op Theater aan Zee 

Op 11 augustus MoMeNT (Tongeren) 

Toert in februari, maart en april 2020 door Vlaanderen.

 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


 

Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page