ONZE RIJKDOM+ ZINGEN VANUIT DE ONDERSTROOMRelated Articles
   ZA 12/01     20:00 U     VVK €10/12 / VT-kansentarief € 2 (aan de balie)   Tickets 

Vijftien mensen van diverse afkomst, allemaal met ervaring in armoede, brengen liedjes geïnspireerd door hun bestaan. Eenvoudig, ontroerend, herkenbaar maar ook met een flinke dosis humor. Over eenzaamheid en geluk, de eindjes aan mekaar knopen, geaccepteerd worden… 

Er wordt gezongen, gerapt en verteld over vriendschap, de kinderen, kassa’s die gevaarlijk dichterbij komen, moeders die “topkes” van de worsten snijden, hoge diploma's die hier niks waard zijn, over hoe we allemaal verschillend en toch gelijk zijn...  Het gaat over hoe mensen in armoede zijn en in de wereld staan. Wat ze vertellen, raakt diep.

 

Het Antwerpse koor ‘Onze Rijkdom’ trad voor het eerst op in Borgerhout op 1 mei 2011. De zangers zingen zelfgeschreven teksten onder begeleiding van professionele muzikanten. Zanger en acteur Hans Van Cauwenberghe leidt alles in goede banen.  De problematiek van armoede wordt op een positieve, authentieke, emotionele en soms humoristische manier onder de aandacht gebracht.

 

'Onze Rijkdom +'  bouwt verder op het repertoire, dat ook op een eerste CD verscheen. De groep is uitgebreid met nieuwkomers uit alle hoeken van de wereld, uit Congo, Korea, Kosovo, Turkije, Oezbekistan en hun ervaringen zorgden voor nieuwe inspiratie. Onze Rijkdom krijgt kleur.  Het Koor blijft ontroeren en verbazen. 

 

Zangers: Hubert Beeckmans, Ingrid Van Aarsen, Konnie Maes, Anna Schoonbroodt, Bernard Tamo, Baudoin Sangwa Mulowe, Julya, Greet Baart, Ligam Mahynthan, Lutgart Simoens, Mammi Akem, Marleen Obijn, Nadia Magnus, Rosa Van Hove, Tawina Simoens, Yao Issifou, Gerd Gimbrère, Ann Van Dyck

MUZIKANTEN : HANS VAN CAUWENBERGHE (ZANG EN GITAAR), DAVID DE SMET (ZANG EN PIANO), PETER VERHAEGEN (BAS), JAN MOONEN (GITAAR), REGINE MOSUSE (DRUMS).
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page