TEUN VERBRUGGEN QUARTET JAZZLABRelated Articles
   ZA 16/3     20:00 U     VVK €12/10   Tickets 
of combineer minimum 4 verschillende jazzlab-concerten
   JAZZLAB COMBITICKET       U     vanaf € 44 (€ 11 per concert)   Tickets 

Zeg ‘drummer, experiment en verbeelding’ en de naam Teun Verbruggen gaat over ieders tong. Sinds zijn afstuderen in 1999 is hij niet meer weg te slaan uit de top van de Belgische jazzscene. Met zijn typische frisse Teun-touch zoekt hij met dit nieuwe kwartet naar een gebalanceerd midden tussen respect voor de muzikale traditie en zijn eigen unieke taal. Zijn typische klank, die bol staat van verbeelding en vernieuwing maakte hem tot een van de meest gevraagde jazzdrummers.

In het gloednieuwe Teun Verbruggen Quartet horen we invloeden van free legende Ornette Coleman, de IJslandse basgitarist en componist Skulli Sverisson en van pianist Keith Jarrett.

Verbruggen omringt zich hiervoor met enkele klinkende namen, te beginnen met de Amerikaanse klarinettist John Ruocco. Gedurende zijn carrière speelde Ruocco samen met o.a. Dizzy Gillespie, Joe Lovano, Billy Hart, Toots Thielemans en stond hij als leraar mee aan de wieg van een hele generatie jazztalent in België. Als bassist koos hij voor Nathan Wouters, die door zijn opvallend talent de kans kreeg om zowat overal ter wereld te spelen en samen te werken met grote namen als Mark Turner, Aki Takase, Jozef Dumoulin, Jef Neve, etc. De Italiaanse Nicola Andrioli is present als pianist. Hij leidt zijn eigen Nicola Andrioli Patis Quartet en hij is lid van het Philip Catherine Quartet.

Verwacht je met dergelijke opstelling aan meeslepende ritmes en overtuigende harmonieën als basismateriaal waar voornamelijk akoestische improvisaties traditie en eigen grensverleggende creaties elkaar ontmoeten.  

 

Nicola Andrioli (piano); John Ruocco (klarinet, saxofoon); Nathan Wouters (bas); Teun Verbruggen (drums)
 

 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


 

Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page