DONDER + IGOR GEHENOT ORGAN TRIO JAZZLABRelated Articles
   DO 31/1     20:00 U     VVK €14/12   Tickets 
of combineer minimum 4 verschillende jazzlab-concerten
   JAZZLAB COMBITICKET       U     vanaf € 44 (€ 11 per concert)   Tickets 

Het pianotrio Donder mogen we zonder schroom toevoegen aan het lijstje van pottenbrekende Belgische jazzbands zoals De Beren Gieren, SCHNTZL en Steiger. Hun ingetogen debuutalbum Still bewijst in al zijn eenvoud dat dit trio een grandioos talent herbergt en kreeg verschillende lovende recensies vanuit de Verenigde Staten en Europa.

Bassist Stan Callewaert, pianist Harrison Steingueldoir en drummer Casper Van De Velde (SCHNTZL) nemen de luisteraar mee op een donkere cinematografische trip met aan David Lynch en Hitchock verwante vibes. Dit doen ze door verschillende lagen en atmosferen te combineren met hypnotiserende ritmes.  "Muziek met een kosmische dimensie waarvan de sterkte ligt in de omzichtigheid waarmee details aangebracht worden" -Jazzmozaïk (George Tonia Briquet)

"A seriously captivating album." - Bird is the Worm (Dave Sumner)

 

DONDER: HARRISON STEINGUELDOIR (PIANO); CASPER VAN DE VELDE (DRUMS); STAN CALLEWAERT (CONTRABAS) 

 

 

Enkele jaren geleden werd de jonge pianist Igor Gehenot nog de Waalse Jef Neve genoemd. Die vergelijking zal je vandaag niet meer horen, want op enkele jaren tijd heeft Gehenot een heel eigen stem ontwikkeld. Hij viel meermaals in de prijzen met zijn trio en waagt zich nu aan een instrument dat tot de verbeelding spreekt dankzij zijn herkenbare, zwoele klank: het hammondorgel.

Zijn beïnvloeding door hip-hop en andere urban genres heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken, maar voor zijn nieuwste project keert hij terug naar zijn andere grote liefde: de jazztraditie. Samen met partners in crime Quentin Liégois op gitaar en Mathias De Waele op drums gaat hij klassiekers te lijf van onder meer Ray Charles en John Scofield. Verwacht je aan een diepe en warme blues-sound waar het spelplezier van afspat. 

 

IGOR GEHENOT ORGAN TRIO: IGOR GEHENOT (HAMMOND); QUENTIN LIÉGEOIS (GITAAR); MATHIAS DE WAELE (DRUMS (drums)

 

www.jazzlab.be

 

 

 

 

 
ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


 

Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page