URBEXRelated Articles
   VR 26/10     20.00 U     € 14/12   Tickets 

Luikenaar Antoine Pierre ontpopte zich tot de meest actieve jazzdrummer sinds Teun Verbruggen. Hij studeerde o.a. met Bram De Looze (ook lid van Urbex) aan de New School for Jazz. In Vlaanderen is hij misschien best bekend als drummer bij Taxi Wars, met Tom Barman. Met zijn eigen ambitieuze project Urbex speelt hij eigentijdse, grootstedelijke jazz. Het ene moment open en mysterieus, dan weer donkerder en broeierig. Hun eerste CD werd unaniem goed onthaald en leverde hen vorig jaar ook een plek op het podium van Jazz Middelheim op. In het voorjaar van dit jaar kwam hun tweede album Sketches of Nowhere uit. Het nieuwe album Sketches of Nowhere betekent een keerpunt voor Urbex met een sound die hypnotisch is te noemen, met opwindende geluidseffecten en groovy baslijnen die perfect de typische veelgelaagde en symbolische stempel van Antoine verklanken.

Naast Taxi Wars is Antoine Pierre  ook vaste drummer bij Philip Cathérine, speelt bij het Toine Thys Trio en LG Jazz Collective. 

 

“Een fraai nieuw hoogtepunt in de Belgische jazz wordt bereikt op Sketches of Nowhere die drummer Antoine Pierre maakte met zijn outfit Urbex. Het tweede Urbex album bevalt zelfs nog beter dan hun geweldige debuut. Sketches of Nowhere is een prachtige staalkaart van alles wat er momenteel in de Belgische jazz gebeurt. Het maakt niet alleen heel duidelijk dat Urbex muzikanten herbergt die een onwaarschijnlijke muzikale groei laten horen maar tevens dat België momenteel wereldwijd een van de leidende landen binnen de jazz is.” Written in music

 

Antoine Pierre (drums); Jean-Paul Estievenart (TRompet), Bram De Looze (piano), Félix Zurstrassen (bas), Jozef Dumoulin (toetsen)
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page