DRE PALLEMAERTS SEVA JAZZLAB 2.5Related Articles
   VR 5/10     20.00 U     € 14/12   Tickets 
of combineer minimum 4 verschillende jazzlab-concerten
   JAZZLAB COMBITICKET       U     vanaf € 44 (€ 11 per concert)   Tickets 

JazzLab bestaat 25 jaar. Met JazzLab 2.5 presenteren we een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz, met een blik op de toekomst. Vier toonaangevende muzikanten krijgen vrij spel om een gloednieuw project te lanceren.

 

Niemand minder dan Dré Pallemaerts geeft de aftrap met Seva, een nieuw viermanschap van muzikanten die hun strepen ruimschoots verdienden in de internationale muziekscene.

Dré Pallemaerts hoort al 30 jaar tot de crème van niet alleen de Belgische, maar ook de internationale jazzscene. Als felbegeerde sideman speelde hij aan de zijde van Toots Thielemans, Joe Lovano, John Scofield, Bob Brookmeyer, Philip Catherine en Melanie de Biasio.

Ter ere van het 25-jarig bestaan van Jazzlab laat hij zich voor een gloednieuw Dré Pallemaerts Seva bijstaan door pianist Pablo Held, saxofonist Sebastian Gille en bassist Clemens van der Feen. Pablo Held is een van dé rijzende internationale jazzsterren van het moment. Radicale spontaniteit typeert zijn eigen vermaarde Pablo Held trio en de reeks klinkende namen (denk aan John Scofield, Chris Potter, Dave Liebman) waarmee hij al samenspeelde is eindeloos. De lijst van muzikanten aan wiens zijde de jonge saxofonist Sebastian Gille stond moet daar nauwelijks voor onderdoen (Abdullah Ibrahim, Al Jarreau, Steve Swallow...). Bassist Clemens van der Feen genoot zowel een klassieke als een jazzopleiding. In 2010 richtte hij zijn eigen kwartet op met toetsenist Harmen Fraanje, gitarist Jesse Van Ruller en drummer Flin van Hemmen. Hij legde sindsdien een indrukwekkend parcours. We kennen hem in België vooral van zijn samenwerkingen met Robin Verheyen en Bram de Looze.

De subtiele percussie van Pallemaerts, een saxofonist die elke noot de gewenste lading geeft, Van der Feen zijn verfijnde spel en de drift van Held – dat alles staat garant voor pure chemie, een feest van virtuoze muzikaliteit.

"Pallemaerts is de ballerina onder de drummers: zacht, teder, nooit opdringerig."
 Peter De Backer, Het Nieuwsblad, 2016

 

 

 

Dre Pallemaerts (drums); Pablo Held (D) (piano); Sebastian Gille (D); (saxofoon) Clemens van der Feen (NL) (bas)

www.Drepallemaerts.com
ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page