RAPHAEL MALFLIET LARGE ENSEMBLE ALTEVAAKRelated Articles
   Za 26/5     20.00 U     € 12/10   Tickets 

De jonge componist en bassist Raphaël Malfliet zorgde met Noumenon voor een van de meest opgemerkte albums van 2016. Hij was er toen ook mee te gast in Rataplan. Samen met gitarist Todd Neufeld en drummer Carlo Costa creëert hij muziek die gecomponeerd is, maar ook ruimte laat voor improvisatie. Stekelige muziek, met een breed kleurenpalet en plotse pieken, waarin voortdurend onalledaagse klanken opduiken en structuren vervagen zodra je denkt ze gevonden te hebben. Zo staat de luisterbeleving centraal. De luisteraar wordt voortdurend aangespoord om te participeren, te denken, vragen te stellen, te blijven luisteren, zodat de verwondering nooit veraf is. Door een mix van traditionele en grafische notatie, symbolen en geschreven aanwijzingen te gebruiken, wil Malfliet een web creëren waarin de vrijheid van de muzikanten bewaard blijft.

 

Met zijn nieuwe project, een tienkoppig internationaal ensemble, bouwt hij daarop verder. Het verschil zit vooral in de instrumentatie. Die specifiek samengestelde combinatie van instrumenten, de individuele muzikanten én hun onderlinge relatie vormen de kern van het project en zullen mee de composities bepalen.

De koers van de muziek wordt mee bepaald door indrukken die Malfliet opdeed tijdens verblijven in de Verenigde Staten en Duitsland.

 

Cécile Broche (viool); Frantz Loriot (altviool); Elisabeth Coudoux (cello); Leonhard Huhn (klarinet, basklarinet); Henrik Munkeby Norstebo (trombone); Elena Kakaliagou (hoorn); Karin De Fleyt (fluit); Carlo Costa (drums – percussie); Toma Gouband (drums – objecten); Raphael Malfliet (basgitaar – compositie)

 

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

www.raphaelmalfliet.com

 

 

 
ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page