STEVEN DELANNOYE INVITESRelated Articles
   VR 18/5     20.00 U     € 12/10   Tickets 

Saxofonist Steven Delannoye nodigt de Brusselse pianist Nicola Andrioli uit als kompaan in het duo Delannoye-Andrioli. Andrioli is vaste pianist van Philip Catherine en staat in Wallonië volop in de belangstelling met o.a. Manolo Cabras Quartet en Lorenzo Di Maio. Voor de stukken op hun volgende cd laten Delannoye en Andrioli zich inspireren door de modulaties van fin-de-siècle componist Max Reger. Net voor de aanvang van hun tournee, op Record Store Day, brengt het duo deze muziek in beperkte oplage in vinyl uit op EP.

 

“Het lijkt wel of de jonge saxofonist Steven Delannoye en pianist Nicola Andrioli nooit anders deden dan samenspelen. Delannoyes saxofoonlijnen wervelen en kronkelen, hij duikt gretig het diepe in. De pianist speelt dartel, zoekt forsere akkoorden en laat de muziek dansen. Prachtig hoe ze converseren en een song laten groeien en evolueren.” (Karel Van Keymeulen – De Standaard (20/07/2016) ****

 

Voor de tweede set van de avond koos Steven voor het duo van bassist Sam Gerstmans en trompettist Bert Joris. Sam Gerstmans is vooral bekend als bassist van Mélanie De Biasio. Bert Joris hoeven we niet meer voor te stellen. De muzikanten bereiden interventies in elkaars set voor en onze ellenbogen vertellen ons dat de avond wel eens swingend in kwartet zou kunnen eindigen.

 

Steven Delannoye (tenorsax); Nicola Andrioli (piano); Sam Gerstmans (contrabas); Bert Joris (trompet)

www.jazzlabseries.be

www.stevendelannoye.com

 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page