THEATER TIERET: MIJNHEER LINH Mijnheer Lihn (12>112J)Related Articles
   za 24/3     20u U     €10/7   1Uitverkocht  Tickets 

Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog geteisterde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter en zichzelf. Maar het nieuwe land voelt vreemd en koud aan. Tot hij op een dag meneer Vanderstichelen ontmoet. Die vertelt hem honderduit over het nieuwe land, de nieuwe stad en nieuwe gezichten. Warme woorden in een nieuwe taal. Ze verstaan elkaar niet. Maar toch luisteren ze, heel gretig, woord voor woord. Op een dag worden Meneer Linh en zijn kleindochter plotseling overgeplaatst naar een gesloten inrichting, elders in de vreemde, koude stad …

 

Heel vrij naar het boek Het kleine meisje van meneer Linh,  van de Franse auteur Philippe Claudel, een absoluut meesterwerk over de kern van het menselijk bestaan: de fundamentele behoefte aan het contact met anderen.

Het idee om samen met meester-verteller Hans Van Cauwenberghe dit pareltje wereldliteratuur van Claudel op de planken te brengen groeide al enkele jaren geleden. Vanuit een gezamenlijke fascinatie voor dit wonderlijk verhaal, vanuit een oprechte bezorgdheid over het hier en nu, maar ook vanuit een onstuitbare hoop. En vooral vanuit de overtuiging dat dit verhaal over vluchten en thuiskomen nu moét gebracht worden. Nu meer dan ooit.

 

HANS VAN CAUWENBERGHE, JOOST VAN DEN BRANDEN, MOHAMED TAJAOUART (SPEL); PATRICK MAILLARD (POPPEN)

www.tieret.be
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page