AMERIKANA, EEN LUISTERAVONDRelated Articles
   VR 26/1     20.00 U     €12/10   Tickets 

Amerika. Met haar ongeremde dromen en wrede verleden, met haar mythische verhalen, haar ongekende bloei en stil verval. Geïnspireerd door dit fascinerende continent maakten vier jonge audiokunstenaars hun eigen luisterverhaal.

 

The Peculiar Case of Rebecca Rolfe (also know as Pocahontas) brengt ons naar de begindagen van Amerika. Over ontdekkers en indianen, over memoires en liefdesverklaringen, over oog in oog met een nieuwe beschaving. Wat is het ware verhaal achter de clash tussen beide culturen? En wie was de mythische Pocahontas uit het Disneyverhaal?

Actrice Sofie Palmers schreef de tekst, muzikant Michiel Van Cleuvenbergen (Condor Gruppe) componeerde de muziek. Tijdens hun Pocahontas zie je hen live aan de slag, met gitaren en microfoons, loopstations, pedalen en net geen pijl en boog.

 

In Detroit Detour dwalen we door Detroit, ooit dé stad van de Amerikaanse auto-industrie, nu een omweg die niemand nog wil nemen. Gewapend met haar audiorecorder trok Katharina Smets alleen door deze schrale stad. Ze gaat op zoek naar hoe gewone inwoners van Detroit omgaan met de failliete stad. Een doembeeld van wat er gebeurt als kapitalisme te ver doorslaat. 

Katharina Smets ontrafelt samen met muzikante Inne Eysermans (Amatorski) de stad Detroit met taal, stem, cityscape sounds en een goed verteld verhaal.

                                                                         

In samenwerking met In The Dark, een internationale radiogemeenschap voor geluidsverhalen die je niet zo vaak hoort op antenne omdat ze tijd vragen om erbij te gaan zitten. Je luistert niet met een hoofdtelefoon, maar juist samen met een livepubliek. En dat maakt het zo bijzonder. Een intieme beleving tussen de fantasie van de luisteraar en de geluidswereld van de maker.

 

Sofie Palmers, Katharina Smets (verhalen en stem); Michiel Van Cleuvenbergen, Inne Eysermans (muziek en soundscapes)

 

www.sofiepalmers.be
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page