SOWETO KINCH & MDC III BUT IS IT JAZZ?Related Articles
   22/12     20:00 U     € 16/14   Tickets 

Opnieuw zoekt Rataplan samen met The Writer’s Bench de grenzen en de stretch van het begrip jazz op. Met een nieuw Belgisch project MDC III en de Britse band van Soweto Kinch.

 

Saxofonist en rapper Kinch is een fenomeen zowel in de jazz- als in de hiphop-scene. Hij mengt postbop jazz met hiphop en Engelse soul, en doet dat op een volstrekt overtuigende manier. Zonder twijfel is hij de enige artiest in deze genres met een diploma ‘Moderne Geschiedenis’ aan het Oxford University. Soweto Kinch speelt sinds z'n negende saxofoon. Zijn debuut-cd Conversations with the Unseen(2003) wordt als grensverleggend beschouwd. Hij vergaarde al een indrukwekkende lijst aan onderscheidingen zoals een nominatie voor de Mercury Music Prize, twee UMA Awards en twee MOBO Awards voor Beste Jazz Act. 

Zijn jongste plaat Nonagram (2016)  is een wiskundige, meetkundige en muzikale verkenning die ‘een muzikale tegengif injecteert en ons inspireert om de wereld op een andere wijze te zien’. Maar laat je niet afschrikken door de wiskunde…

 

Soweto Kinch ( saxofoon, zang, loops); Nick Jurd (contrabas); Will Glaser (drums)

 

        

 
 
 

 

 

MDC III, een van Mattias De Craene’s nieuwe projecten, draait om sax en drums.  Sinds het verschijnen van Interstellar Space, John Coltrane’s postuum uitgebrachte duoplaat met Rashied Ali, heeft de combinatie van sax en drums een aura van uitzonderlijke spirituele ambitie aangemeten gekregen.

Mattias De Craene, de gedreven saxofonist van Nordmann, gaat de krachtmeting aan met maar liefst twee drummers: Simon Segers (De Beren Gieren, Stadt, Black Flower,...) en Lennert Jacobs (The Germans, Hong Kong Dong,...) die actief zijn in de werelden van jazz, pop en vrije improvisatie. Geen doordeweeks jazztrio dus. Ze zijn de ideale medestanders om zijn visie uit te voeren, eentje waarin tegenstellingen nooit uitgesloten worden. Terwijl de muziek door het gebruik van een recorder, elektronica en percussie al voorbije de akoestische beperkingen geleid wordt, vallen vooral de rijke contrasten op in het resultaat.. Samen brengen ze muziek in zijn meest vrije vorm: het ene moment subtiel en introspectief, iets later uiterst extatisch met bezwerende tribale patronen.

Mattias De Craene (Sax); Simon Segers (drums); Lennert Jacobs (drums)

i.S.M. THE WRITER'S BENCH
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page