PERFORMING THE SELF - THE INTERVIEW & FANON MIXTAPE #MAF17 - Mestizo Arts FestivalRelated Articles
   ZA 21/10     20.00 U     € 7    Tickets 

Je kan dit weekend in Rataplan komen proeven van tal van performances, try-outs en onderzoek van nieuwe makers. Vorig jaar presenteerden zij een Work In Progress op #MAF16. Zij houden opnieuw halt op MAF om een volgende stap in de uitwerking van hun voorstelling voor een publiek te brengen.

 

20u | PERFORMING THE SELF – THE INTERVIEW dubbelinterview, lezingen en audio-track over de voorstelling van Enrica Camporesi en Elena Mazzi

 

Enrica Camporesi en Elena Mazzi geven een dubbel-interview over het proces en de inhoud van hun voorstelling met lezingen en 1 audio track uit de tekst.

 

Tekstfragment:

 

Welkom! 

Hoeveel vertrouwen heb je nodig om iemand een uur op je kind te laten passen? Om iemand aan te stellen als poetsvrouw in je kantoor? Hoe kan je nagaan of iemand geloofwaardig genoeg is (en wat is dan genoeg) om je huissleutels te krijgen? Om met je auto te mogen rijden? Om je psycholoog te kunnen zijn? Is een vrouw geloofwaardig als zij liegt over haar leeftijd? Een tiener die verzwijgt dat hij geadopteerd is? Een man die liegt over zijn salaris tegen zijn echtgenote? Kunnen we vertrouwen hebben in ons vertrouwen?

 

"Performing the self - the interview" is een intieme dialoog over geloofwaardigheid, vertrouwen, wederzijdse verwachtingen en het uitbeelden van je eigen waarheid. Een protection officer en een asielzoeker zitten tegenover elkaar en wachten op de tolk. Er komt een gesprek op gang vòòr dat het echte interview begint. Wat als deze ondervraging een maker or breaker is in het leven van de asielzoeker?

 

De première van deze voorstelling staat op 29 november bij Victoria Deluxe in Gent.

 

TEKST, DRAMATURGIE EN VORMGEVING: ENRICA CAMPORESI EN ELENA MAZZI / SPELERS: MAYA SANNEN EN FADY ALGHORRA / COACHES: MOKHALLED RASEM, KOEN VAN KAAM, KRISTIN ROGGHE / FILM EN MONTAGE: DANIELE ALEF GRILLO / MET STEUN VAN: D E T H E A T E R M A K E R, SCHRIJFATELIER THEATER ZUIDPOOL, MAF, VOORUIT, FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING - STAD ANTWERPEN, THALIE ART FOUNDATION, MUSUMECI CONTEMPORARY EN TROUBLEYN / ISM: VICTORIA DELUXE, RATAPLAN / MET DANK AAN: CARL CAPPELLE, TYSON BEILAN, KATIE LENANTON.

 

21u | FANON MIXTAPE - Mathieu Charles

 

Wanneer ben je onzichtbaar? Voor wie ben je onzichtbaar? Wie beslist er over je onzichtbaar zijn? Kan een allochtoon met een migratieachtergrond en banden met een buitenlandse herkomst getuigen over het vreemdeling zijn in het land waar hij/zij geboren is? Hoe belangrijk zijn wortels? Een relaas ontstaan uit de potgrond van koloniale melancholie.

 

Mathieu Charles is performance-dichter die op verschillende podia in Vlaanderen heeft gespeeld. In het verleden was hij actief als rapper en daarnaast had hij enkele kortstondige ontmoetingen met theater. 

 

MET STEUN VAN: #MAF17 - WIPCOOP EN VOORUIT.

 

 

Volledig programma #MAF17: http://www.mestizoartsfestival.be

 

#MAF17 – W I P C O O P = ARENBERG, KVS, VICTORIA DELUXE, ONTMOETINGS- EN CULTUURCENTRA ANTWERPEN, STAD ANTWERPEN, RATAPLAN, BURO VOOR STEDELIJK ENTHOUSIASME (TONEELHUIS, MARTHA!TENTATIEF), CAMPO, KUNSTZ, MADAM FORTUNA & KOPERGIETERY / I.S.M.: D E T H E A T E R M A K E R, LET’S GO URBAN, VOORUIT – SPREEKUUR (PODIUMKUNSTEN & MINDERHEDENFORUM), DE CENTRALE, REKTO:VERSO, THEATERFESTIVAL, KUNSTENPUNT, FABULEUS, GLOBE AROMA, WORKSPACEBRUSSELS, LEZARTS URBAINS, PIANOFABRIEK/CITYLAB, TRANSFO COLLECT (DE KRIEKELAAR/RITCS), ALERTE URBAINE, GC DE VAARTKAPOEN EN NTGENT
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page