PLUCHE  door SPEELMAN (3-6J)Related Articles
   WO 17/1     14 U     €10/7   Tickets 
   WO 17/1     16.00 U     €10/7   Tickets 

De Ursus adulans ad dormiendum - vrij vertaald de Knuffelbeer of kortweg Knuffel - bestaat in de meeste gevallen uit stof, draad en een te verwaarlozen percentage plastic.

Maar voor het overgrote deel ( 95%)uit … pluche!

 

Getuigenissen van exrtreem jonge mensen, vertellen over gevoelens van geborgenheid, troost, veiligheid en ja, zelfs liefde voor deze samenstelling van stof, draad en… pluche!

Deze grote groepen individuen komen, van over heel de wereld, met verhalen die zelfs onze meest geharde wetenschappers tot tranen toe bewegen.

 

De vraag dringt zich steeds dwingender op.

 

Zou het mogelijk zijn dat een juiste combinatie van deze drie materies (stof, draad en… pluche) een bepaalde reactie teweegbrengt, waardoor het geheel van deze massa’s tot een zekere levensvatbaarheid wordt gebracht?

 

Met andere woorden… Leven ze???

 

 

Speelman jaagt de fantasie de hoogte in en sleurt zijn publiek mee in een humoristisch, magisch, wonderbaarlijk, wetenschappelijk experiment, uitgevoerd op de hoogstpersoonlijke knuffels van de kinderen.

Die knuffels brengen ze mee naar de voorstelling en lenen ze voor één keer uit aan de wetenschap. Nà de voorstelling krijgen de peuters en kleuters hun knuffel uiteraard ongehavend terug, al zullen ze hem nét ietwat anders bekijken.

Pluche is een voorstelling over geborgenheid, troost, vreugde, gezelschap, bescherming… maar vooral over fantasie, veel fantasie!!!

 

 

 

Jacob Verstichel (Spel); Stan Reekmans (Concept, regie en muziek); Gert-Jan Biasino (Video/installatie)

 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page