KUNSTZ: DYING FOR LIFE KUNSTZRelated Articles
DEZE VOORSTELLING IS AFGELAST
   WO 15/11     20.00 U       

Osama Abo Amro, theatermaker uit Aleppo, arriveerde in de zomer van 2015 in Antwerpen. Hij verwerkte zijn ervaringen in een theatervoorstelling, waarvoor hij de jonge vluchtelingen uit het opvangcentrum als spelers inzette. Een internationale persconferentie en loze verklaringen vormen het toneel voor een macaber ballet. Elke individuele en hoogst persoonlijke levensfase als geboorte, leven en dood verliest betekenis. Collectief en eindeloos herhaald. Een omvangrijk en vertwijfeld besluit volgt, Dying for life.

 

Osama Abo Amro vond via het opvangcentrum van Kapellen, de weg naar kunstZ. Samen met 7 andere jonge vluchtelingen uit Syrië en Irak die in het centrum verbleven, schreef hij zich in voor de kunstZ-academie.

Documentaire


Andrés Lübbert en Hussein Shabeeb volgen in de documentaire Dying for life Osama en Dara terwijl Osama aan zijn theaterstuk schrijft en droomt om het te kunnen spelen in een echt theater. Ondanks de moeilijkheden waarmee Osama en Dara in België geconfronteerd worden, blijven ze glimlachen. We ontdekken het verhaal achter de glimlach, een humane queeste om geaccepteerd te worden in een nieuwe samenleving. 

 

Filmmaker Andrés Lübbert wilde een project realiseren waarin hij de jonge vluchtelingen, die hij via kunstZ leerde kennen, centraal stelt. Andrés' vader vluchtte destijds voor het regime van Pinochet en het thema blijft hem als filmmaker prikkelen. Coregisseur Hussein Shabbeeb, vluchtte 8 jaar geleden uit Irak.

 

http://WWW.KUNSTZ.BE
ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page