MENDOZA/VAN HAEGHENBORGH + RAWFISHBOYS  JAZZLAB SERIESRelated Articles
   DO 25/01     20:00 U     € 12/10   Tickets 

Double bill met twee eigenzinnige duo’s: Pianisten Mendoza en Van Haegenborg nemen in een quatre-mains een loopje met de cantates van Bach. Rawfishboys Joachim Badenhorst en Brice Soniano nemen je mee naar hun eigen muzikaal universum.

 

Mendoza/Van Haeghenborgh: Eén piano, twee muzikanten. Vier handen. Muziek op het kruispunt van minimalisme, kamermuziek, hedendaagse jazz en impro. Het muzikale programma van Mendoza-Van Haegenborgh is een verzameling van Christians muzikale taal, jarenlang opgebouwd in talrijke jazzgroepen, en Heleens achtergrond in de hedendaagse muziek.  Oorspronkelijk begon het samenspelen met het doornemen van de canon van muziek voor quatre mains. Louter als werkmateriaal, zonder concreet doel. Bij Kurtag’s transcripties van de cantates van Bach begon het afdwalen. 

 

Rawfishboys is de bindende factor tussen de Belgische rietblazer Joachim Badenhorst en de Franse contrabassist Brice Soniano. De muzikanten leerden elkaar kennen aan het eind van hun tienerjaren en herkenden in elkaar de overgave voor hun instrument en de nieuwsgierigheid naar klanken. 

 In de zomer van 2016 nodigde kunstencentrum KAAP hen uit om nieuw  repertoire op plaat vast te leggen voor het W.E.R.F.-label. De opnames waren zo productief dat er twee afzonderlijke albums werden gecreëerd: ‘Fengling’ (enkel op cd) en ‘The White Starline’ (enkel op vinyl), een nieuw artistiek hoogtepunt.

 

 

 

Heleen Van Haegenborgh (piano); Christian Mendoza (piano)

Joachim Badenhorst (klarinet); Brice Soniano  (contrabas)
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page