LINUS/CEL CRABEELS & HELENA JÓNSDÓTTIR CONNECTIONS 16:17Related Articles
doorlopend programma vanaf 19u
   27/10     vanaf 19:00 U     € 10/12   Tickets 

De muziek van Linus wordt vaak als filmisch en beeldend omschreven. De elegante eenvoud van hun composities laat veel ruimte voor de verbeelding van de luisteraar, terwijl ze een unieke en herkenbare sfeer creëert. Een samenwerking met beeldende kunstenaars was onvermijdelijk.

Linus werkte al eerder samen met audiovisuele kunstenaar Cel Crabeels. Hij maakte al een video rond een compositie uit Felt Like Old Folk, Linus’ derde album, waaruit hun gedeelde fascinatie voor leegte spreekt. Crabeels is gekend voor zijn video’s, installaties, foto’s en performances, die beelden tot hun essentie reduceren terwijl ze niettemin open blijven voor verschillende interpretaties.

Ze worden vervoegd door de IJslandse choreografe en videokunstenares Helena Jónsdóttir. Ze is gekend voor haar dansvideo’s zoals Breaking Voices (2002) en Zimmer, dat de Videotanzpreis 2003/2004 van het SK Stiftung Kultur in Keulen won. Ze is actief in Scandinavië, het VK en de VS en staat in IJsland bekend als één van de belangrijkste choreografes, zowel voor televisie en film als op het podium.

 

Deze sessie wordt een totaalbeleving, meer een wereld waarin je als kijker en luisteraar binnenstapt dan een gewoon concert. Ze werken een week lang in Rataplan aan deze performance en palmen alle ruimtes in. Ze nodigen hiervoor nog gastmuzikanten en een danseres uit: Niels Van Heertum (euphonium); Silke Blankers (zang); Raphael Vanoli (gitaar) en Giada Castioni (dans)

 

Giada Castioni  brengt in première de solovoorstelling 'Goodbye Princess', met muziek van Thomas Jillings, live uitgevoerd door Thomas Jillings, Niels Van Heertum en Silke Blankers. 

 

De deuren openen om 19u voor een doorlopend programma in verschillende ruimtes waarop je steeds kan inpikken.

 

 

Thomas Jillings (rieten); Ruben Machtelinckx (gitaar en banjo); Niels Van Heertum (euphonium); Silke Blankers (zang); Raphael Vanoli (gitaar); Giada Castioni (dans); Cel Crabeels (video & beeld), Helena Jónsdóttir (beeld)

this.is/helena

www.rubenmachtelinckx.com

 

 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page