DE BEREN GIEREN + STEIGER JAZZLAB SERIES & NEW ALBUMRelated Articles
   DO 16/11     20:00 U     € 16/14   Tickets 

De Beren Gieren verklanken met hun nieuwe album het gisteren van morgen. Rauwe energie en lyrische melodieën worden gecombineerd met de sferische landschappen van het vorige album “One Mirrors Many”, door velen gezien als dé muzikale revelatie van 2016. 

Met hun unieke elektro-akoestische geluid vol levenslust, humor en melancholie werpen De Beren Gieren opnieuw een kijkje vanuit de toekomst. 

 

 

Fulco Ottervanger (piano); Lieven Van Pée (bas); Simon Segers (drums)

 

De Beren worden voorafgegaan door een trio dat wel eens hun opvolger kan worden. Het prille Steiger (we zagen Kobe Boon en Simon Raman vorig jaar nog tijdens de Breathings in Rataplan!) is immers het zoveelste bewijs dat de jonge Gentse jazzscene veel in zijn mars heeft. Drie muzikanten met een eigenzinnige liefde voor muziek treden in gesprek via zelfgeschreven composities en vrije improvisaties. Evenwaardig staan ze naast elkaar en trekken ze de luisteraar mee in hun speelse en filosofische ontdekkingstochten doorheen jazz, rock, improvisatie, elektronische en klassieke muziek.

Voor hun debuutalbum schreven ze nieuwe composities die hun veelzijdige stijl bevestigen, gaande van rockgetinte tot minimalistische repetitieve nummers. Net als bij LABtrio of De Beren Gieren herkennen we ook bij Steiger de invloed van het baanbrekende werk van Esbjörn Svensson Trio of The Bad Plus.


"De beste Belgische jazz zet het genre in zijn blootje. Of onttrekt zich er resoluut aan. Denk aan STUFF en aan Black Flower. En vanaf nu ook aan Steiger! Vorig jaar spurtte het Gentse pianotrio Steiger tot in het peloton van jonge Belgische jazzvernieuwers. And Above All, het debuut van de band, herbergt zowel jazz als moderne compositie, avant-garde en experimentele elektronica. Ze tonen zich zowel thuis in de spannende, ruwe sixties jazz van labels als Impulse! als in exotischer spul à la Chick Corea (check het zonnige, goedgemutst wiegende 'Saint Roch’" (Sacha Van Der Speeten in De Morgen 22/4/17)
 

 

Gilles Vandecaveye (piano); Kobe Boon (bas); Simon Raman (drums)
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page