LINUS + INGAR ZACH, NILS ØKLAND, NIELS VAN HEERTUM CONNECTIONS 16:17 (cd-voorstelling)Related Articles
   DO 28/9     20.00 U     € 14/12   Tickets 

We breien dit seizoen nog een klein staartje aan de residentieperiode van Thomas Jillings en Ruben Machtelinckx. De planning werd wat gewijzigd omdat Rataplan moest wachten op bevestiging van de subsidies voor 2017. Maar hierdoor kan Linus ook de feestmaand 20 jaar Rataplan inzetten. We zijn ook trots dat ons Connections-project van dit seizoen weer een plek op Jazz Middelheim krijgt. Wat niemand mag tegenhouden om ook in de intimiteit van de zaal dubbel zo goed van de muziek te komen genieten.

 

Linus heeft niet stilgezeten tijdens zijn connections-jaar. Ze presenteren nu hun vierde album. Toen eind 2013 de debuutplaat van Linus verscheen, ontlokte dat bij een recensent de woorden soft power. Het is misschien wel de meest treffende omschrijving van de fijngevoelige en poëtische aanpak binnen het project van gitarist Ruben Machtelinckx en rietblazer Thomas Jillings tot nog toe.

 

Voor het vorige, internationaal geprezen, album Felt Like Old Folk nodigden ze de Noorse hardanger fiddle meester Nils Økland en Niels Van Heertum op euphonium uit. Op hun vierde plaat en op dit live-concert, wordt het duo een kwintet met een tweede Noor, percussionist Ingar Zach (Huntsville, Dans Les Arbres). Dat zorgt voor weer een extra dimensie in de muziek.

 

Thomas Jillings (sax en klarinet); Ruben MAchtelincxk (bariton-gitaar en banjo); Nils Økland (viool/HArDANGER FIDDLE); Niels Van Heertum (Euphonium); Ingar Zach (percussie)

 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page