QUASIMODO + DUO MACHTELINCKX/VAN DEUN LINUS CONNECTIONS 16:17Related Articles
   DO 4/5     20.00 U     € 12/10   Tickets 

Quasimodo is een kwartet opgericht door saxofonist Thomas Jillings.

De groep richt zich op oude “Broadway” standards. Ze benaderen dit traditionele jazzrepertoire met een openheid die werd gevormd door hun jarenlange ervaring in vrijere vormen van improvisatiemuziek. Regels en conventies worden achtergelaten, diepe interactie tussen de muzikanten staat voorop, maar de zoektocht naar vrijheid wordt samengehouden door een groot respect voor het lied. Geen academische jazz hier, zeggingskracht heeft voorrang op virtuositeit.

 

De bezetting met twee altsaxofoons zorgt voor een homogene klank en de afwezigheid van een akkoordinstrument maakt een grote harmonische vrijheid mogelijk. Zo klinkt het alsof de groep als één organisme beweegt, zoals je ook kan herkennen in de muziek van Paul Motian, Lee Konitz en Ornette Coleman.

 

Thomas Jillings is vooral gekend als de saxofonist van Linus, zijn samenwerking met gitarist Ruben Machtelinckx. Verder was hij al te horen bij Book of AirSgt. Fuzzy, Keenroh XL, zowel op hun respectievelijke albums als op Belgische podia.

Frans Van Isacker is zeer actief in de Brusselse underground- en vrije improvisatiescene. Hij speelt bij Book of Air en heeft een duo met saxofonist Viktor Perdieus.

Nathan Wouters heeft als jonge contrabassist al een indrukwekkend cv, met concerten over heel de wereld. Hij speelde bij Jef Neve trio, het kwartet van Ruben Machtelinckx, Book of Air, Bert Joris en nog veel meer. Ook is hij gekend voor zijn soloconcerten.

Marek Patrman is sinds de jaren '90 actief in de Europese jazzscene en speelde bij o.a. Ben Sluijs, Erik Vermeulen en Free Desmyter en is samen met bassist Manolo Cabras één van de meest gevraagde ritmesecties in België.

Thomas Jillings (alto), Frans Van Isacker (alto), Nathan Wauters (bas), Marek Paterman (drums)
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page