SONS OF KEMET + JASPER HØIBY BUT IS IT JAZZ? (i.s.m. THE WRITER'S BENCH)Related Articles
   ZA 3/6     20.00 U     €16/14   Tickets 

“I strongly urge you to go and see this band live” – Gilles Peterson

 

Sons of Kemet is één van de grootste revelaties die de laatste jaren uit het Verenigd Koninkrijk overwaaide en verzamelt enkele van de meest vooruitstrevende jazztalenten die op dit ogenblik de Engelse muziekscene beheersen. De band heeft een unieke bezetting met twee drummers en een unieke stijl met drie muzikale pijlers: jazz, Caribische muziek en Afrikaanse ritmes. Daar tussendoor zweven onder meer fanfaremuziek uit New Orleans, Arabische toonladders en gepassioneerde solo’s. Dit geheel wordt samengebracht in een overdonderende, dansbare mix.

Bandleider, saxofonist en klarinettist Shabaka Hutchings, bekend van the Heliocentrics, put uit een rijkdom aan stijlen voor zijn kleurrijke composities. Naast tubaspeler Theon Cross bevat de groep maar liefst twee drummers: Seb Rochford (Polar Bear, Brian Eno) en Tom Skinner (Mulatu Astatke). Concerten van Sons of Kemet zijn onweerstaanbaar: funky, krachtig, explosief en vooral adembenemend.

“Their performances landing on an unsuspecting crowd like a petrol bomb on seasoned timber.”

 

Shabaka Hutchings (sax, klarinet); Theon Cross (tuba); Seb Rochford (drums); Tom Skinner (drums) 

http://sonsofkemet.com

 

 

De Deense bassist Jasper Høiby is de drijvende kracht achter het pianotrio Phronesis en mag een van de beste bassisten van de hedendaagse jazz genoemd worden. Hij komt nu met een eigen quintet naar buiten dat vorig jaar de CD 'Fellow Creatures' afleverde. Dankzij de blazerssectie kan hij zijn composities nu op een heel andere manier brengen.  “...fusing the infectious grooves of a Phronesis rhythm section with the off-­kilter hooks of Polar Bear”, een betere aanbeveling dan die van London Jazz voor de opener van deze 'But is it Jazz'-avond is er niet. Zeker niet als de drummer van Polar Bear ook diezelfde avond op het podium staan. In Jasper Høiby's band  zie je ook de jonge Britse trompettiste Laura Jurd, die vorig jaar in Rataplan al een overtuigend concert gaf, ook haar drummer zit ook in deze band.

 

 "Høiby en zijn muzikale maten laten heel knap werk horen en maken hun reputatie, die al groot is door het album, live meer dan waar. Met volle overtuiging." Written in Music

 

JASPER HØIBY (bas); MARK LOCKHEART (sax); LAURA JURD (trompet); WILL BARRY (piano); CORRIE DICK (drums)

http://www.jasperhoiby.com

 

 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page