PIANO È FORTE door BRAM DE LOOZERelated Articles
OP LOCATIE: O.L.V. H. HART-KERK - TE BOELAERLEI 11 -BORGERHOUT
   ZA 6/5     20.00 U     € 14/12   Tickets 

De jonge jazzpianist Bram De Looze is gekend van LABtrio (met Lander Gyselinck en Anneleen Boehme) en als stuwende kracht achter Septych. Zijn pianospel is vooral gestoeld op improvisatie en hij haalt zijn inspiratie zowel uit klassieke, hedendaagse als uit jazzmuziek.

Fortepiano’s kwamen op vanaf de 18de eeuw. De naam fortepiano is te danken aan het vernieuwende effect om zowel luid als zacht te kunnen spelen. Bij de voorlopers van de fortepiano, klavecimbel en klavechord, was deze dynamiekverandering nog niet mogelijk.
Deze historische piano’s wijken af van de standaard moderne piano én verschillen elk in bouw, materiaal en structuur wat verrassende afwijkingen en mogelijkheden in toon, timbre en volume oplevert.

Bram De Looze gebruikt deze eigenschappen in zijn spel en versmelt het repertoire dat oorspronkelijk op elk van deze instrumenten gespeeld werd op inventieve en verrassende wijze met zijn eigen spel en interpretatie.

Bram De Looze zal tijdens dit concert op een Anton Walter Replica (Maene) 1795, een Erard restored original (Maene) 1836 en een Pleyel Concert Grand Replica (Maene)1843 spelen.

 

 


Bram De Looze (piano); met de Steun van Piano’s MAENE

www.bramdelooze.com

 

de locatie op google maps
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page