SACRALE VERTELSELS UIT DE VOLKSMOND door JENNE DECLEIR (RATAPLANTREKKER)Related Articles
   VR 5/5     20.00 U     € 12/10   Tickets 

In “Sacrale vertelsels uit de volksmond” , de nieuwe solo van Jenne Decleir, gedragen dieren zich als mensen en mensen als goden.

God zelf,  als zinnebeeld van grootsheid met een tiranniek trekje , doet er alles aan om zijn creatie in het gareel te houden. 

Het varken jaagt de illusie van een paradijs achterna en ziet niet wat er voor zijn neus ligt.  Abraham krijgt onverwachts de les gespeld door zijn zoon Isaak. De adelaar denkt dat hij het allemaal voor elkaar heeft omdat hij het embleem is van de Groten der Aarde. Hij moet het onderspit delven voor een mestkever.  Het is geweten dat zotten de waarheid spreken. Daarom trekt de Zot een wijze conclusie uit de chaos op onze aardbol.

Dario Fo herschreef parabels uit oude tradities in zijn typerende, groteske stijl, vol satire en humor.  Op zijn manier interpreteert Jenne deze parabels. Zijn live muziek klinkt als een straffe noot door alles heen.

Een ludiek  stukje theater dat aanzet om naar onszelf te kijken. Een pleidooi voor verbondenheid en plezier van leven.

 

Dario Fo (Spelconcept);  Jenne Decleir (spel en muziek);  Fabrizio De Giovanni en Caroline van Gastel (Oog buitenaf); Maria Chiara Di Marco (scenografie); Victor Hidalgo (licht- en geluidsconcept)  co-productie met de Antwerpse cultuurcentra.

 

 

Dit is een Rataplantrekkersvoorstelling. Jenne Decleir speelt deze voorstelling om Rataplan te steunen nu de subsidies van Vlaamse Gemeenschap zijn weggevallen.

 
image

ONLINE TICKETS

7 dagen op 7, de klok rond.


Combitickets Connections 15:16: klik hier 


Combitickets JazzLab Series: 

klik hier
 

Vanaf nu ook cadeaubons online te bestellen via deze link !

 

Tickets kunnen ook telefonisch besteld worden via de ticketbalie: 03 600 16 60

 

 

  • Email this Page